HOME   NIEUWS   MATERIALEN   LINKS   OVER ONS   CONTACT   
 


< Ga terug naar Materialen

Lederbeschrijving:  VENICE

Huidtype: Runderhuiden, nerfleder
Looiing: Chroom
Dikte: 1.3 / 1.5 mm.
Finish: Semi-Aniline, transparant

Venice leder is gemaakt van chroom gelooide runderhuiden. Venice leder is een natuurlijke ledersoort waarbij de finish-laag wordt ingekleurd met was, olie en puur aniline verfstoffen (transparante verf).  In de markt ook wel semi-aniline genoemd. Dit wil zeggen dat deze ledersoort niet is geschuurd en niet is geprent waardoor het originele nerfbeeld intact blijft. Door deze behandeling heeft dit leder een hele mooie uitstraling, waarbij je heel goed de echtheid van de natuur kunt herkennen. Door het gebruik van was en olie in combinatie met verschillende aniline verfstoffen ontstaat een transparante optiek met verschillende kleurnuances, waardoor er sprake is van “dieptebeeld” in het leder.  Door deze behandeling kunnen kleurverschillen in onderlinge panden voorkomen, die karakteristiek zijn voor Venice leder.
Doordat dit leder dus een natuurlijk karakter heeft kunnen oneffenheden zoals: insectenbeten, littekens, aders, structuurafwijkingen, vouwen etc. zichtbaar zijn. Klanten die voor deze ledersoort kiezen, dienen deze natuurlijke kenmerken te accepteren of liever gezegd, te waarderen. Aangezien leder een natuurproduct is en er altijd rek in het leder zit, kan er altijd sprake zijn van enige plooivorming.

Onderhoud:
Aangezien de toplaag van Venice licht gefixeerd is behoeft dit leder minimaal onderhoud. Om het leder in optimale conditie te houden en uitdroging te voorkomen kunt u het leder 1 à 2 maal per jaar behandelen met een ledervoeding of ledercrème voor semi-aniline of ledersoorten behandeld met was en olie. Het is raadzaam om het leder 3 tot 4 per jaar in te spuiten met een vochtwerende spray.  Het verdient de aanbeveling het meubel niet in direct zonlicht te plaatsen vanwege de gevoeligheid voor verkleuring. Door het natuurlijke karakter van aniline bestaat er altijd meer kans op verkleuring dan bij pigment of afgedekt leder. Venice leder blijft, zoals iedere ledersoort,  gevoelig voor scherpe voorwerpen of ruwe materialen (spijkerbroeken).

Tips:

  • Een doekje wat eerder gebruikt is voor andere doeleinden (met glassex of andere schoonmaakmiddeltjes) mag nooit gebruikt worden voor het schoonmaken van het leder omdat er altijd reststoffen in een doekje achterblijven. Deze reststoffen kunnen alle ledersoorten zeer schadelijk aantasten.  Altijd wrijvend schoonmaken, niet schrobben.
  • Plaats het meubel niet direct bij en warmtebon of in zonlicht om snelle uitdroging en verkleuring zoveel mogelijk te voorkomen.
  • Gemorste vloeistoffen dient u direct op te deppen.
  • Alleen schoonmaken met water met eventueel groene zeep of speciale leather-cleaner, in geen geval gebruik maken van huishoudmiddelen. Deze kunnen de beschermlaag aantasten.

 

Klik hier voor het contactformulierKlik hier om deze pagina netjes af te drukken


Rotan stoel Tene...

Rotan stoel Mona...

Lloyd loom eetka...

lloyd loom eetka...


2010 Meubelcentrum Lem Stadskanaal

 meubelen stadskanaal rotan lloyd loom haveco meubelen bij meubel centrum Lem  -  nieuws  -  materialen  -  links  -  locatie  -  colofon   -  levering   -  contact

Realisatie: Meulenkamp M&R