HOME   NIEUWS   MATERIALEN   LINKS   OVER ONS   CONTACT   
 


< Ga terug naar Materialen

Lederbeschrijving:  TORRO

Huidtype: Runderhuiden, nerfleder
Looiing: Chroom
Dikte: 1.3 / 1.5 mm.
Finish: Gesloten finish, dekkende verf.

Torro leder zijn chroom gelooide runderhuiden. Torro leder wordt licht geschuurd en vervolgens geverfd met dekkende verfstoffen (pigmentverf).  Deze verfstoffen zorgen voor een redelijk uniform karakter en verdoezelen in grotere mate de eventueel onderliggende littekens of insectenbeten. Uiteraard zijn bij een natuurproduct de natuurlijke kenmerken niet voor 100% te verdoezelen en zullen aders, strepen, littekens, brandmerken en insectenbeten nog enigszins zichtbaar zijn. Aangezien de nerf van de huid na het verven een wat gladde uitstraling heeft, wordt het leder nageprent. Door deze prent zullen de onderlinge structuurverschillen minder zijn dan bij ledersoorten zonder een dekkende verflaag. Om een goede grip en souplesse  op het leder te houden worden de huiden na alle verfbehandelingen gewalkt. Hierdoor worden de huiden wat soepeler gemaakt en dit bevorderd de mooie, volle uitstraling van Torro leder.  Torro leder heeft een dikte van 1,3 à 1,5 mm, dit is 30% tot 50% dikker dan normaal geverfd leder. Door deze dikte is Torro leder sterker en heeft het een hele mooie, volle, dikke uitstraling.
Aangezien leder een natuurproduct is en er altijd rek in het leder zit, zal er altijd sprake zijn van enige plooivorming.

Onderhoud:
Aangezien Torro leder een “afgesloten finish” heeft en de toplaag waterafstotend is gemaakt behoeft dit leder minimaal onderhoud. Om het leder in optimale conditie te houden en uitdroging  van de verflaag te voorkomen kunt u het leder 1 à 2 maal per jaar behandelen met een ledervoeding voor afgedekte en gefixeerde ledersoorten. Zonder deze behandeling kan het leder door temperatuur - en vochtigheidsverschillen gaan uitdrogen wat het leder niet ten goede komt. De bekende bedrijven die ledermiddeltjes verkopen hebben deze ledervoeding in hun assortiment.  De “gesloten finish” geeft uiteraard meer bescherming aan het leder dan ledersoorten met een “open finish”. Echter blijft ook Torro leder, zoals iedere ledersoort,  gevoelig voor scherpe voorwerpen of ruwe materialen (spijkerbroeken).

Tips:

  • Een doekje wat eerder gebruikt is voor andere doeleinden (met glassex of andere schoonmaakmiddeltjes) mag nooit gebruikt worden voor het schoonmaken van het leder omdat er altijd reststoffen in een doekje achterblijven. Deze reststoffen kunnen alle ledersoorten zeer schadelijk aantasten.  Altijd wrijvend schoonmaken, niet schrobben.
  • Plaats het meubel niet direct bij en warmtebon of in zonlicht om snelle uitdroging en verkleuring zoveel mogelijk te voorkomen.
  • Gemorste vloeistoffen dient u direct op te deppen.
  • Alleen schoonmaken met water met eventueel groene zeep of speciale leather-cleaner, in geen geval gebruik maken van huishoudmiddelen. Deze kunnen de beschermlaag aantasten.
Klik hier voor het contactformulierKlik hier om deze pagina netjes af te drukken


Rotan stoel Tene...

Rotan stoel Mona...

Lloyd loom eetka...

lloyd loom eetka...

rotan eetkamerst...


2010 Meubelcentrum Lem Stadskanaal

 meubelen stadskanaal rotan lloyd loom haveco meubelen bij meubel centrum Lem  -  nieuws  -  materialen  -  links  -  locatie  -  colofon   -  levering   -  contact

Realisatie: Meulenkamp M&R