HOME   NIEUWS   MATERIALEN   LINKS   OVER ONS   CONTACT   
 


< Ga terug naar Materialen

Lederbeschrijving:  LOTUS

Huidtype: Europese stieren, nerfleder
Looiing: Chroom
Dikte: 1.1 / 1.2 mm.
Finish: Semi-aniline, licht afgedekt

Lotus leder is gemaakt van chroom gelooide, Europese stierenhuiden. Lotus leder is een natuurlijke, matte en gladde ledersoort. In de markt ook wel semi-aniline genoemd. Dit wil zeggen dat deze ledersoort niet is geschuurd en niet is geprent. Doordat Lotus is behandeld met een dunne laag hoogwaardige verfstoffen en niet kunstmatig wordt geprent heeft dit leder een hele mooie uitstraling, waarbij je heel goed de echtheid van de natuur kunt herkennen. Hierdoor heeft Lotus ook een unieke souplesse en voelt het boterzacht aan. Het boterzachte gevoel bevordert het comfort van de banken en zorgt tevens voor een wat nonchalantere uitstraling.
Doordat dit leder dus een natuurlijk karakter heeft kunnen oneffenheden zoals: insectenbeten, littekens, aders, structuurafwijkingen, vouwen etc. zichtbaar zijn. Klanten die voor deze ledersoort kiezen, dienen deze natuurlijke kenmerken te accepteren of liever gezegd, te waarderen. Aangezien leder een natuurproduct is en er altijd rek in het leder zit, kan er altijd sprake zijn van enige plooivorming.

Onderhoud:
Aangezien de toplaag van Lotus licht gefixeerd is behoeft dit leder minimaal onderhoud. Om het leder in optimale conditie te houden en uitdroging te voorkomen kunt u het leder 1 à 2 maal per jaar behandelen met een ledervoeding of ledercrème voor semi-aniline of licht afgedekte ledersoorten. Lotus leder blijft, zoals iedere ledersoort,  gevoelig voor scherpe voorwerpen of ruwe materialen (spijkerbroeken). Lichte en oppervlakkige krassen kunnen enigszins worden verminderd door gebruik van een ledercrème. Door de gladde structuur in combinatie met de matte uitstraling is het mogelijk dat deze krassen niet volledig worden bedekt. Lotus leder mag nooit worden schoongemaakt met huishoudmiddelen. Het schoonmaken van het leder mag alleen wrijvend met een nieuw, vochtig, uitgewrongen doekje (niet schrobben).
Tip:  Een doekje wat eerder gebruikt is voor andere doeleinden (met glassex of andere schoonmaakmiddeltjes) mag nooit gebruikt worden voor het schoonmaken van het leder omdat er altijd reststoffen in een doekje achterblijven. Deze reststoffen kunnen alle ledersoorten zeer schadelijk aantasten.
 

Klik hier voor het contactformulierKlik hier om deze pagina netjes af te drukken


Rotan stoel Tene...

Rotan stoel Mona...

Lloyd loom eetka...

lloyd loom eetka...


2010 Meubelcentrum Lem Stadskanaal

 meubelen stadskanaal rotan lloyd loom haveco meubelen bij meubel centrum Lem  -  nieuws  -  materialen  -  links  -  locatie  -  colofon   -  levering   -  contact

Realisatie: Meulenkamp M&R