HOME   NIEUWS   MATERIALEN   LINKS   OVER ONS   CONTACT   
 


< Ga terug naar Materialen

Lederbeschrijving:  TASAN

Huidtype: Runderhuiden
Looiing: Chroom
Dikte: 1.3 / 1.5 mm.
Finish: Leder met microvezel

Tasan leder is een ledersoort met een micro vezel bovenlaag. Dit wil zeggen dat er op de ruwe onderlaag van de  runderhuiden een microvezel bovenlaag wordt gedrukt. Deze bovenlaag geeft het leder een twee kleuren effect. Het twee kleuren effect draagt bij aan het romatische karakter van Tasan leder. Door dit effect is het mogelijk om verschillen te krijgen in licht en donker tussen de verschillende pandjes. Deze verschillen geven het leder een extra dimensie en zijn derhalve geen reden tot reclamatie.
De micro vezel bovenlaag geeft het leder een hoog aaibaarheidsgehalte. Dit samen met het romantische twee kleuren effect zorgt voor een commercieel succesvolle ledersoort.
Tasan leder heeft een dikte van 1,5 mm, dit is 30% tot 50% dikker dan normaal geverfd leder. Door deze dikte is Tasan leder sterker en heeft het een hele mooie, volle, dikke uitstraling. Aangezien leder een natuurproduct is en er altijd rek in het leder zit, zal er altijd sprake zijn van enige plooivorming.  

Onderhoud:
Het is niet nodig om dit leder te onderhouden met een poets- of vetmiddel, omdat het is behandeld met een vuilafstotend middel. Mocht er geknoeid worden met bijvoorbeeld koffie, thee of melk dan zal dit niet direct worden opgenomen door het leer. De waterafstotende behandeling zorgt voor het niet direct doorlaten van vloeistoffen, echter wanneer het niet wordt afgedaan zal er verzadiging optreden waardoor de vloeistof wel in het leder kan dringen. Ter voorkoming hiervan moet de vloeistof direct geabsorbeerd moeten worden door middel van het deppen met keukenpapier. Het is raadzaam om het leder 3 tot 4 keer per jaar in te spuiten met een vochtwerende spray voor microvezels.  Het schoonmaken van een stoel met Tasan leder blijft beperkt bij het rustig wrijven over het leder met een zachte, droge of licht vochtige doek. Het is absoluut af te raden om hard over het leder te schrobben met een ruwe handdoek aangezien dan de bovenlaag kapot geschuurd kan worden. Om te voorkomen dat het leder door een of ander middeltje wordt aangetast (zoals door alkalische stoffen), is het raadzaam om alle middeltjes te vermijden en de stoel alleen schoon te maken met een droge of licht vochtige doek. Eventuele vlekken mogen licht worden opgeruwd.
Het verdient de aanbeveling het meubel niet in direct zonlicht te plaatsen vanwege de gevoeligheid voor verkleuring.

Tips:

  • Een doekje wat eerder gebruikt is voor andere doeleinden (met glassex of andere schoonmaakmiddeltjes) mag nooit gebruikt worden voor het schoonmaken van het leder omdat er altijd reststoffen in een doekje achterblijven. Deze reststoffen kunnen alle ledersoorten zeer schadelijk aantasten.  Altijd wrijvend schoonmaken, niet schrobben.
  • Plaats het meubel niet direct bij en warmtebon of in zonlicht om snelle uitdroging en verkleuring zoveel mogelijk te voorkomen.
  • Gemorste vloeistoffen dient u direct op te deppen.
  • Alleen schoonmaken met water met eventueel groene zeep of speciale microvezel-cleaner, in geen geval gebruik maken van huishoudmiddelen. Deze kunnen de beschermlaag aantasten.

 

Klik hier voor het contactformulierKlik hier om deze pagina netjes af te drukken


Rotan stoel Tene...

Rotan stoel Mona...

Lloyd loom eetka...

lloyd loom eetka...


2010 Meubelcentrum Lem Stadskanaal

 meubelen stadskanaal rotan lloyd loom haveco meubelen bij meubel centrum Lem  -  nieuws  -  materialen  -  links  -  locatie  -  colofon   -  levering   -  contact

Realisatie: Meulenkamp M&R